Novosti

Općinu Svetu Mariju posjetio župan Matija Posavec - Općina Sveta Marija

Općinu Svetu Mariju posjetio župan Matija Posavec20.7.2015.


Općinu Sveta Marija posjetio je, po prvi puta u svom mandatu, župan Matija Posavecsa svojim zamjenicima Sandrom Herman Zoranom Vidovićem.


Županijsku vlast u Općini Sveta Marija dočekali su načelnica Đurđica Slamek, njezin zamjenik Ivica Kočiš te predsjednica Općinskog vijeća Općine Sveta Marija Marija Frančić.


Svrha posjeta bila je potpisivanje Ugovora između Međimurske županije i Općine Sveta Marija o sufinanciranju Multifunkcionalne nadstrešnice koja će imati višestruku namjenu, a prvenstveno će biti u funkciji tržnice. Investicija ovog projekta jecca. 550.000,00 kuna od čega bi Županija trebala financirati s 250.000,00 kuna za što su sredstva predviđena u županijskom proračunu.


Načelnica je župana upoznala s aktivnostima u Općini te s financijskom situacijom požalivši se da se Općina sa svojim projektima kandidirala u protekloj kao i ovoj godini na ministarstva gospodarstva i graditeljstva kao i na MRRF Europske unije, ali ni za jedan projekt nije dobila ništa.


Župan je naglasio da je danas svima financijska situacija teška, ali da je upravo stoga odlučio pomoći i u tom iznosu sufinancirati projekt.


Naime, on kao župan vodi brigu o ravnomjernom razvoju Međimurske županije te će sredstva iz županijskog proračuna na neki način to kompenzirati.


Načelnica je također županijsku vlast upoznala s planiranim projektima u Općini izraživši veliku želju za izgradnjom sportske dvorane.


Župan je kazao da za sada Županija ne može ići u tu investiciju. Županija je spremna pomoći u svojim mogućnostima no izgradnja sporstke dvorane bi prvenstveno trebao biti projekt Općine. Nakon poslovnog djela zajedničko druženje nastavljeno je u Hotelu Golf.


IMG_0553                IMG_0560                  IMG_0563                 golf-2_657118


NATRAG

Oglasna ploča


Prodaje se kuća u Svetoj Mariji
3. 3. tra '18.
OGLASNA PLOČA - ARHIVA

Anketa

Koliko često posjećujete ovu stranicu?
  Redovito

  Često

  Rijetko