Novosti

Ljeto ribe uz Dravu posjetilo više od tisuću ljudi - Općina Sveta Marija

Ljeto ribe uz Dravu posjetilo više od tisuću ljudi6.8.2015.


Općina Sveta Marija uz blagdan Velike Gospe slavi svoje dane. Jedna od najvećih i najprepoznatljivijih manifestacija toga kraja jeLjeto ribe uz Dravu koju su u dva dana, 1. i 2. kolovoza organizirali agilni članovi ŠRD-a Klen.


Riječ je o turističkoj, sportskoj i kulturno – tradicijskoj manifestacija koja je i ove godine na lokaciju kod ribičkog doma uz derivacijski kanal HE Durbava privukla više od tisuću ljudi. U subotu je održano Natjecanje prijateljstva – 21. ekipni Kup društava uz Muru i Dravu. U ribolovnom natjecanju najbolji su bili članovi Linjaka iz Velikog Bukovca, drugo mjesto osvojila je domaća ekipa, dok su treći bili članovi ŠRD-a Drava iz Donjeg Mihaljevca.


Nedjeljni program krenuo je od jutarnjih sati ribolovnim natjecanjem za Veliku nagradu Svete Marije. Tu je između 34 ribolovca najbolji bio Martin Vrčković iz Rakitja koji je ulovio 10883 grama ribe. Na drugo mjesto plasirao se Goran Lipić iz Palovca s ulovom od 83446 grama, dok je treći bio Mario Lončariz Đelekovca koji je ulovio 4300 grama ribe. U popodnevnim satima održano je natjecanje u kuhanju Dravskog fiša koji su posjetitelji imali prilike degustirati. Fiš je kuhalo deset ekipa.


Najbolji, prema ocjenama žirija, skuhali su članovi Smuđa iz Križnice, drugo mjesto osvojila je ekipa Tresh fish iz Svete Marije, dok je treće mjesto pripalo ekipi ŠRD-a Bjelovar. U dva je dana održano natjecanje u gađanju zračnom puškom gdje je najbolji bio Ivan Kranjec iz Svete Marije ispred Mladena Topličanca iz Orehovice iIvana Kranjca iz Svete Marije. Najboljima su predsjednik Klena Dragutin Peter i općinska načelnica Đurđica Slamek uručili pehare i prigodne nagrade donatora.


Uz svirku tamburaša iz Goričana posjetitelji su imali prilike vidjeti izložbe ručnih radova Društva žena, izložbu slika Franje Mustača Medarova, izložbu ribičkog pribora i opreme te prezentaciju izrade Svetomarske čipke. Treba svakako spomenuti i bogatu gastronomsku ponudu od koje treba izdvojiti pečenu slatkovodnu ribu i šaran na rašljama.


Pokrovitelj manifestacije je bila Općina Sveta Marija, a članovi Klena ponovno su dokazali da je riječ o događaju koji zauzima visoko mjesto na turističkoj karti Međimurja.


 


IMG_0884   IMG_0886     IMG_0913IMG_0913IMG_0899     IMG_0901    IMG_0902 IMG_0911 IMG_0904IMG_0916 IMG_0913   IMG_0945    drava-d-mihaljecec_507968   klen-sv-marija_224321   linjak-veliki-bukovec_577907    kolovoz-006_338968  IMG_0946


NATRAG

Oglasna ploča


Prodaje se kuća u Svetoj Mariji
3. 3. tra '18.
OGLASNA PLOČA - ARHIVA

Anketa

Koliko često posjećujete ovu stranicu?
  Redovito

  Često

  Rijetko