Novosti

Otvorena nova multifunkcionalna nadstrešnica u Svetoj Mariji - Općina Sveta Marija

Otvorena nova multifunkcionalna nadstrešnica u Svetoj Mariji27.4.2016.


Župan Matija Posavec i prodavači na tržnici u Svetoj Mariji, su uz pomoć mjesnih mališana danas prije podne otvorili novu multifunkcionalnu tržnicu. Blagoslov objekta je uz molitvu obavio mjesni župnik vlč. Pavao Markač.


Za ovaj događaj odabrana je srijeda kada je ovdje sajmeni dan, kada tržnica radi. To što je do sada bila ne može se takvom zvati, no od danas Sveta Marija ima suvremene natkrite prodajne prostore jedne od najmodernijih u Međimurju i šire.


-Ideja o otvaranju tržnice rođena je prije 10 godina, a bila je to ideja tadašnje općinske načelnice, a danas predsjednice OV-a Marije Frančić, a i brojnih mještana. Ponosni smo na to – rekla je, između inog, općinska načelnica Đurđica Slamek koja je posebnu zahvalu izrekla županu Posavcu koji je imao razumijevanje za taj problem i da Međimurska županija nije sufinancirala ovaj projekt do realizacije bi teško došlo.


Dožupan Zoran Vidović je govorio o naporima i značaju da se poljoprivredni proizvođači pojavljuju na takvim mjestima i izrazio radost što se život polako vraća na tržnice. – Vrlo je važno kakvu hranu jedemo iz zdravstvenog aspekta, a naši poljoprivrednici su ti koji proizvode zdravu i kvalitetnu hranu.


Drago mi je da tržnice ponovno dobivaju negdašnju funkciju – naglasio je i dodao kako je vrlo važno da ljudi znaju gdje kupuju, što kupuju, od koga kupuju i da znaju gdje je proizvedeno. – Želim život ovoj tržnici i vjerujem da će se koristi i za druge manifestacije – završio je.


– Što nakon toga reći? – rekao je župan i izrazio radost zadovoljstvo što je Međimurska županija pomogla Svetoj Mariji. – Koristite, kupujte, prodajte i želim vam svako dobro! – završio je kratko.


Kraći kulturni program izveli su pjevači KUD-a Ivan Mustač-Kantor Sveta Marija. Sve prisutne Općina je počastila kobasicama i pićem.


Izvor: http://emedjimurje.rtl.hr/gospodarstvo/foto-otvorena-nova-multifunkcionalna-trznica-u-svetoj-mariji


IMG_2123   IMG_2128   IMG_2131   IMG_2134   IMG_2136   IMG_2147   IMG_2155   IMG_2156   IMG_2160   IMG_2164   IMG_2168   IMG_2173   IMG_2174   IMG_2183   IMG_2203                                         IMG_2204   IMG_2227   IMG_2214


NATRAG

Oglasna ploča


Prodaje se kuća u Svetoj Mariji
3. 3. tra '18.
OGLASNA PLOČA - ARHIVA

Anketa

Koliko često posjećujete ovu stranicu?
  Redovito

  Često

  Rijetko