Novosti

Junckerova komisija mora prestati s 1000 dana neizvjesnosti - Općina Sveta Marija

Junckerova komisija mora prestati s 1000 dana neizvjesnosti4.6.2016.


Britanski premijer David Cameron pozvao je Europsku komisiju da sačuvaju EU propise za zaštitu prirode i zatražio hitnu raspravu oko njihove potencijalne revizije. Isto čini i WWF kampanjom „Pojačajmo zvuk prirode!“ kojom žele aktivirati javnost da takvu poruku pošalju ministrima i Europskoj komisiji


ZAGREB – Britanski premijer David Cameron snažno je podržao propise Europske unije za zaštitu prirode: direktivu o staništima i Direktivu o pticama, koje su temelj ekološke mreže Natura 2000. Cameron je tako nametnuo potreban osjećaj hitnosti za raspravu oko potencijalne revizije tih propisa, koju je prije gotovo 1000 dana – 2. listopada 2013., pokrenula Europska komisija.


„Ova nesigurnost traje već 975 dana i sasvim je neprihvatljiva. S obzirom na veliku potporu ne samo velikog broja država nego i javnosti, nije nam jasno zašto Komisija još nije donijela potporu“, ističe Martin Šolar, direktor WWF Adrije. „Prošle godine u ovo vrijeme više od 520.000 stanovnika Europe sudjelovalo je u javnom savjetovanju Europske komisije davši tako potporu nevladinim organizacijama predvođenim WWF-om i Birdlifeom, koje se zalažu za zadržavanje direktiva takvima kakve jesu. Dakako, neophodno je bolje provođenje tih propisa na nacionalnom nivou“, zaključio je Šolar.


Stajalište većine vlada EU, uključujući Hrvatsku, Sloveniju, Njemačku, Poljsku, Španjolsku, Francusku, Italiju, Luksemburg, Rumunjsku, Grčku, Belgiju, Češku, Slovačku, Bugarsku i Mađarsku, je važnost održavanja propisa za zaštitu prirode, s naglaskom na bolju provedbu. Čak je i nizozemsko Predsjedništvo izrazio potrebu za jakim naglaskom na bolju provedbu propisa, a 86% članova Europskog parlamenta je dalo potporu zadržavanju direktiva kakve jesu ističući kako je njihova potpuna provedba važan preduvjet za osiguranje uspjeha Strategije Europske unije za biološku raznolikost.


WWF poziva Junckerovu komisiju da se hitno izjasne u korist EU propisa za zaštitu prirode, a građane Europe da se uključe u kampanju „Pojačajmo zvuk prirode!“ i snimanje svojih pjesama sa zvucima prirode te u samo jednoj minuti sudjeluju u ovom važnom trenutku za prirodu Europe. Već se više od 10.000 ljudi mobiliziralo u kampanji, a to mogu svi napraviti posjetom stranice http://adria.panda.org/kampanje/natureup/.


NATRAG

Oglasna ploča


Prodaje se kuća u Svetoj Mariji
3. 3. tra '18.
OGLASNA PLOČA - ARHIVA

Anketa

Koliko često posjećujete ovu stranicu?
  Redovito

  Često

  Rijetko