Novosti

Veliki skok i krik za rijeku Dravu u Svetoj Mariji - Općina Sveta Marija

Veliki skok i krik za rijeku Dravu u Svetoj Mariji11.7.2016.


 


 


Sada već tradicionalni ‘Big Jump’ na rijeci Dravi u nedjelju, 10. srpnja 2016. bio je vrhunac ovogodišnjeg dana Europske Amazone, koji slavi ljepotu zdravih rijeka i ističe prirodne vrijednosti u budućem pentalateralnom Prekograničnom UNESCO rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav.


Na ukupno 5 lokacija duž rijeke Drave, a kod nas u Međimurju u Svetoj Mariji na plaži gdje počinje amazonski predio Stare Drave, točnije kod startne pozicije za rafting-spust, održan je taj simbolični ‘Veliki skok’ s jednoglasnim uzvikom ‘Živjela Drava – živjela priroda’ koji je vjerujemo doprio sve do brane HE Dubrava, dajući na znanje HEP-u, ali i Hrvatskim vodama da ne želimo obaloutvrdu na Staroj Dravi, što je također zabilježeno u priloženom video izdanju. Big Jump-u se odazvalo približno stotinjak skakača, također se odazvali i mladi iz okolnih naselja.


Rijeka Drava je jedna od posljednjih očuvanih rijeka u Europi, WWF zajedno sa partnerima nevladinih udruga puno se trude da očuvaju ovu jedinstvenu rijeku prirodnom, njezinu bioraznolikost, naš biljni i životinjski svijet.


Poznat kao Europska Amazona, Rezervat biosfere proteže se kroz Austriju, Hrvatsku, Mađarsku, Srbiju i Sloveniju i postaje najveće europsko prekogranično zaštićeno područje pod UNESCO-ovom zaštitom. Tri rijeke tvore 700 kilometra dug zeleni pojas koji povezuje gotovo 1.000.000 hektara jednog od najvažnijih europskih riječnih područja.


Osim Velikog skoka na Svetomarskoj plaži organizirane su i druge aktivnosti; među njima izdvajamo igre na vodi i odbojku na pijesku. A kako bi se svi posjetitelji osjećali ugodno, Savjet mladih Svete Marije sa organizatorima Anđelkom Gašparićem uz svesrdnu pomoć načelnice Đurđice Slamek, potrudili se pripremiti ovaj događaj.


Glavni pokrovitelj je Općina Sveta Marija i WWF Adria kao suorganizator Eventa. Za sve posjetitelje organizirana je besplatna okrijepa, jelo, piće-sokovi. Time je završen još jedan simboličan skok za rijeku Dravu u Svetoj Mariji u Međimurju.


 


 


big-jump-rijeka-drava-9_921634   big-jump-rijeka-drava-3_487670   big-jump-rijeka-drava-6_918092   big-jump-rijeka-drava-7_352743   big-jump-rijeka-drava-8_577150   big-jump-rijeka-drava-2_927437   big-jump-rijeka-drava-5_168281   big-jump-rijeka-drava-10_883323   big-jump-rijeka-drava-4_951565   big-jump-rijeka-drava-1_551122


 


Izvor: http://emedjimurje.rtl.hr/drustvo/video-i-foto-veliki-skok-i-krik-za-rijeku-dravu-u-svetoj-mariji


NATRAG

Oglasna ploča


Prodaje se kuća u Svetoj Mariji
3. 3. tra '18.
OGLASNA PLOČA - ARHIVA

Anketa

Koliko često posjećujete ovu stranicu?
  Redovito

  Često

  Rijetko