Novosti

Općinsko vijeće Svete Marije: Proračun - Općina Sveta Marija

Općinsko vijeće Svete Marije: Proračun19.12.2016.


prosinac-779_315079Dominanatna točka dnevnog reda 29. sjednice Općinskog vijeća Svete Marije trebala je biti donošenje proračuna Općine Sveta Marija za 2017. godinu s projekcijom proračuna za 2018. i 2019. godinu.


To se nije dogodilo jer je u provedenom glasovanju pet vijećnika bilo ZA, tri vijećnika su bila SUZDRŽANA i dvoje je bilo PROTIV. Vladajućem HSS-u nedostajao je za donošenje proračuna jedan glas. Stoga će na skorašnjoj sjednici opet o tome biti provedena rasprava.


Prethodno je provedena šira i dugotrajna rasprava u kojoj se je vijećnica SDP-a Marija Janković pokušala amandmanom izboriti da se u proračun unese stavka kojom bi se osigurala sredstva za isplatu uskrsnice ovdašnjim umirovljenicima. Dugo i predugo su vijećnici o tome raspravljali.


Oni iz redova MDS-a, a pogotovo županijski vijećnik Željko Pavlic, su ovu inicijativu pozdravili. Općinska načelnica Đurđica Slamek nije mogla prihvatiti amandman jer vijećnica nije imala konkretni izračun troškova, a dodala je kako Općina izdvaja dovoljno novaca za socijalni program.


Vijećnik MDS-a Andreas Lisjak je predložio da se inicijativa podrži, a da se sredstva za te potrebe osiguraju u rebalansu. Vezano uz donošenje proračuna, vijećnik HNS-a Željko Strbad je komentirao: – Nismo zatvorili vrata ovoj financijskoj godini, a već otvaramo nova. Aludirao je na ne okončano ovogodišnje financijsko stanje.


izvor: http://emedjimurje.rtl.hr/politika/opcinsko-vijece-svete-marije-proracun-na-popravni


NATRAG

Oglasna ploča


Prodaje se kuća u Svetoj Mariji
3. 3. tra '18.
OGLASNA PLOČA - ARHIVA

Anketa

Koliko često posjećujete ovu stranicu?
  Redovito

  Često

  Rijetko