Novosti

banner7 banner7 banner8 banner9 banner10 banner10 banner11 banner12 banner13 banner14 banner15 banner16 banner16 banner19 banner17 banner18 banner18 banner20 banner21 banner22 banner23 banner24 banner25 banner26 banner27 banner28 banner28 banner28 banner28 banner29 banner29
Općina Sveta Marija pred ostvarenjem dugogodišnje želje - Općina Sveta Marija

Općina Sveta Marija pred ostvarenjem dugogodišnje želje25.9.2015.


Općini Sveta Marija će se ostvariti uskoro dugogodišnja želja. Ovih se dana traži najpovoljnji izvođač za izgradnju Višenamjenske nadstrešnice (tržnice).


Projektu je procijenjena vrijednost do 550 tisuća kuna od čega bi 250 tisuća kuna trebala sufinancirati Međimurska županija.


– U cijenu nisu uključeni štandovi za što će se naknadno trebati izdvojiti 90.000,00 kuna. Otvaranje ponuda je 1. listopada čime će se znati izvođač radova i točan iznos radova koji bi trebali biti završeni 20. prosinca 2015. godine. Mještani će realizacijom ovog projekta dobiti i toliko željen prostor na kojem će se vršiti prodaja robe – kaže načelnica Đurđica Slamek (HSS).


Pred završetkom je uređenje prostora ispred grobne kuće. Izvođač radova- Tegra mora još postaviti betonske ploče čime bi taj dio uređenja bio završen. Vrijednost građevinskih radova će biti oko 150 tisuća kuna.


Od radova načelnica Slamek jož izdvaja: –  U naselju Sveta Marija asfaltiran je i dio Ulice Ivana Žbulja koji do sada nije bio asfaltiran te su sanirane udarne rupe u Ulici Ivana Žbulja, Zelengaj i Andrije Habuša. Radove je izvodila Tegra, a vrijednost istih je 16 tisuća kuna.


Općina je poslala Javni poziv korisnicima proračuna Općine Sveta Marija za dostavu programa i planova za 2016 godinu. Dobivena sredstva će morati koristiti namjenski, isključivo za potrebe koje su predvidjeli programom jer će u protivnom ista morati vratiti u općinski proračuna isto kao i sredstva koja su im preostala, a predviđena su za određeni program. Korisnici proračuna koji neće dostaviti svoje programe neće biti uvršteni u proračun za slijedeću godinu.


Izvođač radova na izgradnji fasade na zgradi DVD-a u Donjem Mihaljevcu bit će Soboslikarski obrt “Mustač” iz Svete Marije za 37.464 kuna. Radovi bi trebali započeti ovih dana i biti završeni do 25 listopada. Nakon tih radova okolni prostor će se urediti i hortikulturno te će se time zaokružiti uređenje središta naselja Donji Mihaljevec.


– Ovih dana očekujem okvirnu ponudu za hortikulturu ispred groblja koja će biti dosta visoka s obzirom da nam je želja da grobnu kuću zaklonimo od prolaznika i vozača na DC-D 20 koja tuda prolazi. Pored vizualne zaštite grobne kuće kroz koju godinu dobit će se zvučna zaštita što je veoma važno.


Stoga će se i saditi dosta veliko raslinje kako bi se hortikulturum u što kraćem vremenu postigao željeni cilj. Pored toga uređena površina će dati još ljepšu sliku cjelokupnog uređenja naselja, rekla nam je Đurđica Slamek.


NATRAG
banner1 banner2 banner3 banner4 banner5 banner6

Oglasna ploča


Prodaje se zemljište, voćnjak 813 m2 sa ...
25. tra '23.

Kupuje se kuća
28. ožu '23.

Prodaje se zemljište sa šumom - k.o. Don ...
6. lis '20.

Anketa

Anketa:
Koliko često posjećujete ovu stranicu?
  Redovito

  Često

  Rijetko

upis