Jučer (četvrtak) veoma kasno navečer s tribina SRC-a Mladost u Čakovcu čulo se je skandiranje ‘bijeli,bijeli…’" />

Novosti

banner7 banner7 banner8 banner9 banner10 banner10 banner11 banner12 banner13 banner14 banner14 banner15 banner16 banner16 banner19 banner17 banner18 banner18 banner20 banner21 banner22 banner23 banner23 banner24 banner25 banner26 banner27 banner28 banner28 banner28 banner28 banner29 banner29
Povijesna utakmica: Juniori Drave iz Čakovca otišli uzdignute glave - Općina Sveta Marija

Povijesna utakmica: Juniori Drave iz Čakovca otišli uzdignute glave25.10.2016.


Jučer (četvrtak) veoma kasno navečer s tribina SRC-a Mladost u Čakovcu čulo se je skandiranje ‘bijeli,bijeli…’, pjesma ‘Drava je najbolja, Drava je slavna u Međimurju nema joj ravna’…


Sirene su zavijale, a takav dekor su stvorili oni isti navijači, njih 400, koji si i prije tjedan dana okružili igralište ‘Prek druma’ u Donjem Mihaljevcu, kada je igrana 1. finalna utakmica Kupa MNS između juniora NK ‘Drava’ Donji Mihaljevec i njihovih vršnjaka iz NK ‘Međimurje’ Čakovec.


Došli su u Čakovec, ruku pod ruku, Donjomihaljevčani i Svetomarčani dobrano napunivši lijevu stranu tribine SRC-a ‘Mladost’ u Čakovcu. I ako su njihovi puleni došli s dva pogotka zaostatka na uzvratnu utakmicu (1:3), nisu se predavali navijači, a još manje nogometaši.


Čakovečki sportski reflektori najsjajnijim svijetlom obasjali su mlade nogometaše oba sastava jer su to zaslužili fer, korektnom, a nadasve borbenom utakmicom u kojoj su daleko borbeniji i požrtvovniji bili nogometaši ‘Drave’ pa stoga i ne čudi da su zasluženo slavili pobjedu od 2:1, a što u NK Međimurje ne pamte.


Mladi nogometaši ‘Međimurja’, a i cijeli klub, trebao bi im se za pokazano duboko nakloniti mladim donjomeđimurskim nogometašima kojima je pobjeda draga, no u sebi ima okus gorčine-osvajači Kupa ipak su postali Čakovčani koji se opet do poda moraju nakloniti svome vrataru Jesenoviću koji ih je držao u igri svojim fenomenalnim obranama koje su ga uzdignule do trona prvog igrača finala. A kada je domaći vratar najbolji pojedinac, nije potrebno komentirati ono što su gosti stvorili, pokazali, dovevši finale najneizvjesnijim u posljednjih pet godina.


Donji Mihaljevec i Sveta Marija ‘žive nogomet’. Primjer su suradnje, spajanja mladih nogometaša ‘Drave’ i ‘Mladosti’ Sveta Marija jer ih nijedna sredina nema za jednu momčad, a ovako sjedinjeni idu u prilog zagovornicima stvaranja nogometnih škola, udruživanje mladih nogometaša u jednu snagu koji su svoje pravo lice pokazali 26. svibnja 2016. godine na katolički blagdan Tijelova koji je nadnevak bio pun pogodak za odigravanje finalne utakmice. Zbog toga čestitke MNS-u!


 ‘Žive nogomet’ mladi, njihovi roditelji, bake, djedovi, rođaci, a sve njih smo vidjeli na tribinama SRC-a, no vidjeli smo tu i navijače iz Draškovca, Čukovca, Kotoribe…


Nemamo namjere nabrajati vinovnike susreta, no istaknuti ćemo njihovog učitelja Tomicu Lipića. Skromnog nenametljivog, ali očito korisnog. Gospodine Lipiću, gajite te ‘sadnice’!


Ne dvojimo da će se junacima, nažalost gubitnicima uzdignutih glava, u donjem Međimurju pljeskati, a za to će se zacijelo pobrinuti Đurđica Slamek, načelnica Općine Sveta Marija, koja u bodrenju svojih pulena nije zaostajala niti u jednom segmentu.


juniori-drave_400567


Izvor: http://emedjimurje.rtl.hr/sport/povijesna-utakmica-juniori-drave-iz-cakovca-otisli-uzdignute-glave


NATRAG
banner1 banner1 banner2 banner3 banner4 banner5 banner6

Oglasna ploča


Prodaje se kuća sa vrtom u Donjem Mihaljevcu
19. tra '24.

Prodaje se kuća sa dvorištem
1. lis '23.

Prodaje se zemljište, voćnjak 813 m2 sa ...
25. tra '23.

Anketa

Anketa:
Koliko često posjećujete ovu stranicu?
  Redovito

  Često

  Rijetko

upis