Sveta Marija kroz nekoliko mjeseci dobiva vidikovac s odmorištem za bicikliste


Danas je potpisan ugo" />

Novosti

banner7 banner7 banner8 banner9 banner10 banner10 banner11 banner12 banner13 banner14 banner14 banner15 banner16 banner16 banner19 banner17 banner18 banner18 banner20 banner21 banner22 banner23 banner23 banner24 banner25 banner26 banner27 banner28 banner28 banner28 banner28 banner29 banner29
EVO KAKO ĆE IZGLEDATI - Kreću radovi na izgradnji vidikovca s odmorištem za bicikliste u Svetoj Mariji - Općina Sveta Marija

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI - Kreću radovi na izgradnji vidikovca s odmorištem za bicikliste u Svetoj Mariji25.9.2019.


Sveta Marija kroz nekoliko mjeseci dobiva vidikovac s odmorištem za bicikliste


Danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na projektu „Izgradnja vidikovca s odmorištem za bicikliste” u Svetoj Mariji iznosa 606.623,96 kn s PDV-om. Potpisnici ugovora su predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije, župan Matija Posavec i direktor tvrtke TEAM GRAĐENJE d.o.o. Igor Hoblaj. Potpisivanju su nazočili i načelnica općine Sveta Marija Đurđice Slamek, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman i voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.


Projekt „Izgradnje vidikovca s odmorištem za bicikliste” na području Općine Sveta Marija predstavlja 1. fazu šireg projekta pod nazivom „Centar izletničkog turizma uz stari tok Drave“, a Ministarstvo turizma Vlade Republike Hrvatske prepoznalo je važnost spomenutog projekta te je to jedan od projekata s najvećim iznosom sufinanciranja u iznosu od 400.000 kuna, dok će Međimurska županija i Sveta Marija sufinancirati preostali dio.


- Početak izgradnje ovog vidikovca je i početak razvoja turizma u donjem dijelu Međimurske županije koji je jedna od tri uporabne cjeline projekta „Centar izletničkog turizma“. Zahvaljujem ministarstvu turizma, županu Matiji Posavcu, voditelju Turističke zajednice Međimurske županije Rudiju Gruli što pomažu u realizaciji ovog projekta - istaknula je načelnica Općine Sveta Marija, Đurđica Slamek.


Cilj projekta je na međunarodnim biciklističkim rutama izgraditi višenamjenski objekt vidikovca za promatranje okoliša i ptica te biciklističko odmorište opremljeno e-bike punionicom, informacijskim pločama i setom za brzi popravak bicikala.


Direktor tvrtke TEAM GRAĐENJE d.o.o. Igor Hoblaj, napomenuo je kako je ovo jedan od projekata u donjem dijelu Međimurja koji će biti izgrađen u tradicijskom stilu i uklopljen u okoliš prema najvišim standardima zaštite okoliša.


- Rok izvršenja radova je 15. studenog 2019. godine, a na nama je da svi građevinsko obrtnički radovi, opremanje vanjskog prostora te elektrotehničke na izgradnji vidikovca s odmorištem za bicikliste u zoni izletničkog turizma uz stari rukavac Drave budu unutar vremena izvršeni - rekao je.


Projekt ”Izgradnja vidikovca s odmorištem za bicikliste” Međimurske županije i Općine Sveta Marija biti će izgrađen na području Regionalnog parka prirode Mura Drava. Valja napomenuti kako je lokacija vidikovca na lokaciji u sklopu Regionalnog parka prirode Mura Drava, UNESCO rezervata biosfere i Nature 2000 te u neposrednoj blizini budućeg termalnog centra Hortus Croatiae u Draškovcu.


Zamjenica župana, Sandra Herman istaknula je da Međimurje ima sve bogatiju turističku ponudu.


- Veseli me što se sve više Međimuraca uključuje u turističku djelatnost sa kojima je upravo prije samog potpisivanja ugovora, održan sastanak vezan uz promociju turističkih proizvoda i razvoj turističke ponude donjeg dijela Međimurja - kazala je zamjenica župana.


Voditelj Turističke zajednice Međimurske županije, Rudi Grula napomenuo je kako ga posebno veseli što je danas potpisan ugovor za prvu fazu puno većeg projekta kojim će se prostor u Svetoj Mariji urediti kao izuzetno važna točka ne samo za biciklizam, već i za cijeli nautički turizam Međimurja.


- Kandidiranjem projekta na ministarstvo turizma i potpisivanjem današnjeg ugovora nastavilo se s kontinuiranim razvojem cikloturističke mreže koja je uz zdravstveni i enogastro turizam strateški turistički proizvod utvrđen Masterplanom razvoja turizma Međimurja do 2020. godine. Izgradnja vidikovca doprinijet će većoj turističkoj atraktivnosti donjeg Međimurja, a upravo sa ovakvim projektima pozicioniramo Međimurje kao vodeću županiju u kontinentalnom turizmu što potvrđuju i brojke - rekao je predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije, župan Matija Posavec.


Dodao je da strategija razvoja turizma u Međimurju ima mnogo segmenata, a najvažnija je promocija našeg identiteta, baštine i povijesti.


- Upravo izgradnjom vidikovca s odmorištem za biciklizam u donjem Međimurju i Međimurje kao ciklo destinacija, spojit će se gornje i donje Međimurje, to je upravo ono što Međimurje nudi, a to je raznoliki turizam za sve u 365 dana - zaključio je župan Posavec.


 • NATRAG
  banner1 banner1 banner2 banner3 banner4 banner5 banner6

  Oglasna ploča


  Prodaje se kuća sa vrtom u Donjem Mihaljevcu
  19. tra '24.

  Prodaje se kuća sa dvorištem
  1. lis '23.

  Prodaje se zemljište, voćnjak 813 m2 sa ...
  25. tra '23.

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često posjećujete ovu stranicu?
    Redovito

    Često

    Rijetko

  upis