Novosti

banner7 banner7 banner8 banner9 banner10 banner10 banner11 banner12 banner13 banner14 banner14 banner15 banner16 banner16 banner19 banner17 banner18 banner18 banner20 banner21 banner22 banner23 banner24 banner25 banner26 banner27 banner28 banner28 banner28 banner28 banner29 banner29
PĆINA SVETA MARIJA Lokalna sredina za ugled i primjer, pomažu mještanima u teškim trenucima - Općina Sveta Marija

PĆINA SVETA MARIJA Lokalna sredina za ugled i primjer, pomažu mještanima u teškim trenucima5.4.2020.


Općina Sveta Marija u ovim teškim trenucima vodi skrb o svim segmentima društva i pojedincima i skupinama.


Kako bi u ovim teškim danima pomogli najugroženijim mještanima, članovi DVD-a Sveta Marija su u ime Općine Sveta Marija, a na prijedlog Socijalnog vijeća raznosili najpotrebnije potrepštine socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima.


Pored toga, temeljem Odluke načelnice Đurđice Slamek, oslobodili su plaćanja naknade za korištenje zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Općine poslovnim subjektima kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja od 19. ožujka 2020. godine obustavljeni rad. Isto tako, oslobađaju se plaćanja ekonomske cijene vrtića korisnici koji radi obustave rada ne koriste usluge vrtića i to za puni iznos troška u vremenu dok dijete nije polazilo vrtić, a ne djelomično kao što je dosad bilo uobičajeno za vrijeme izostanka djeteta.


- Kako predstavničko tijelo, a ne načelnik Općine, temeljem Zakona o komunalnom gospodarstvu Članka 95, Stavka 1., točke 6 ima ovlasti da odredi opće uvjete i razloge zbog kojih se u pojedinačnim slučajevima odobrava djelomično ili potpuno oslobađanje od plaćanja komunalne naknade tražit ću od Općinskog vijeća da na temelju prijedloga Socijalnog vijeća za poslovne subjekte koji su temeljem već rečene Odluke morali obustaviti rad, ali i za najugroženije obitelji u kojima su njihovi članovi dobili otkaz ugovora o radu donese Odluku o djelomičnom ili cjelokupnom oslobađanju plaćanja komunalne naknade - kazala je načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek.  Dodala je kako će do kraja mjeseca prikupiti podatke o osobama s područja općine koje su dobile otkaz i onim potrebitim dodijeliti jednokratnu pomoć.


- Uglavnom, pokušat ćemo na sve zakonski moguće načine pomoći našim mještanima, u okviru općinskog proračuna, da lakše prebrode ovo razdoblje pandemije - istaknula je načelnica, dodavši za kraj:


- Svima pak želim puno zdravlja i da ovo razdoblje čim prije prođe, ali da bi to bilo moguće sve vas molim da se pridržavate mjera i uputa Stožera civilne zaštite.


 • NATRAG
  banner1 banner1 banner2 banner3 banner4 banner5 banner6

  Oglasna ploča


  Prodaje se kuća sa vrtom u Donjem Mihaljevcu
  19. tra '24.

  Prodaje se kuća sa dvorištem
  1. lis '23.

  Prodaje se zemljište, voćnjak 813 m2 sa ...
  25. tra '23.

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često posjećujete ovu stranicu?
    Redovito

    Često

    Rijetko

  upis