Novosti

banner7 banner7 banner8 banner9 banner10 banner10 banner11 banner12 banner13 banner14 banner14 banner15 banner16 banner16 banner19 banner17 banner18 banner18 banner20 banner21 banner22 banner23 banner24 banner25 banner26 banner27 banner28 banner28 banner28 banner28 banner29 banner29
VAŽNA OBAVIJEST SVIM ŽUPLJANIMA ŽUPE SVETA MARIJA OBZIROM NA DONESENE MJERE U SVRHU SPREČAVANJA ZARAZE KORONAVIRUSOM! - Općina Sveta Marija

VAŽNA OBAVIJEST SVIM ŽUPLJANIMA ŽUPE SVETA MARIJA OBZIROM NA DONESENE MJERE U SVRHU SPREČAVANJA ZARAZE KORONAVIRUSOM!27.11.2020.


Poštovani župljani župe Sveta Marija!


Vjerujem da ste u proteklim danima svi čuli o novim mjerama u svrhu sprečavanja zaraze koronavirusom, a koje se tiču i svetih misa s narodom. Prema odluci Stožera civilne zaštite, odlučeno je da se u razdoblju od 28. 11. do 21. 12. 2020. na svetim misama u crkvama može okupiti najviše 25 osoba. Želeći zaštititi zdravlje svih vjernika i žitelja Općine, kao i pomoći zdravstvenom sustavu koji na području naše županije broji veliki broj oboljelih i hospitaliziranih, nužno je da se i sami prilagodimo trenutnoj epidemiološkoj situaciji u nadi da će situacija krenuti na bolje te da ćemo se moći bez straha i bojazni okupljati u većem broju u našim crkvama. Također, ne želim nikoga lišiti duhovnih milosti i darova koji su nam također potrebni u ovim teškim i izazovnim vremenima, a svojim dolascima na euharistijska slavlja i sami ste pokazali koliko Vam je važna vjera u svakodnevnome životu.


Iz tog razloga, pazeći na zdravlje tijela i duše, u vremenu adventa, iščekivanja Božića, pastoralna skrb vjernika odvijat će se na sljedeći način:


 


SLAVLJE SVETIH MISA U CRKVI


1. Na svetim misama u crkvi moći će sudjelovati 25 vjernika. U prostoru crkve važno je održavati razmak, sjesti na točno označena mjesta, te kroz cijelo vrijeme misnog slavlja treba nositi masku.


2. Budući da svi vjernici neće moći biti prisutni na misi u crkvama u nedjelju, molim Vas da se, koliko je to moguće, organizirate da preko tjedna dođete na svetu misu, a onda time nije potrebno da dolazite i u nedjelju.


3. Sve svete mise bit će recitirane, bez pjevanja, s kratkom propovijedi te će misa radnim danom i nedjeljom trajati do 35 minuta. Ukoliko neće biti mjesta u crkvi, misu ćete moći pratiti i preko razglasa izvan crkve. Stoga, obucite se toplije.


4. Preko tjedna slavit ćemo svaki dan mise zornice, a kroz veći dio adventa bit će i večernje svete mise. Nedjeljom će mise biti u 6, 7, 8 i 11 sati u Svetoj Mariji te u 9:30 sati u Donjem Mihaljevcu.


5. U Donjem Mihaljevcu mise će biti srijedom, subotom i nedjeljom pa kroz tjedan dođite samo na jednu od ponuđenih termina svete mise.


6. Radnim danom i nedjeljom zvonit će se samo pola sata prije svetih misa.


 


KRIZMANICI I PRVOPRIČESNICI


1. Do početka drugog polugodišta neće biti župne kateheze niti za krizmanike niti za prvopričesnike.


2. Sudjelovanje na slavlju svete mise vrijedi kao i za ostale vjernike. Dakle, umjesto nedjeljom, može se doći na svetu misu i jedan dan preko tjedna.


3. Ukoliko smatrate da se vaše dijete izlaže riziku zaraze sudjelovanjem na svetoj misi, ono nije dužno sudjelovati na misnome slavlju do poboljšanja epidemiološke situacije.


 


SAKRAMENT SVETE ISPOVIJEDI  UOČI BOŽIĆA


1. S obzirom na mjere, neće se moći organizirati zajednička velika ispovijed. Stoga Vas molim da iskoristite priliku za ispovijed kroz cijelo vrijeme adventa. Svaki dan, pola sata prije misa i nakon svetih misa bit ću na raspolaganju za svetu ispovijed. U sljedećem tjednu obavijestit ću Vas i o dodatnim terminima za mogućnost pomirenja s Bogom. Nemojmo čekati zadnji trenutak!


 


DRUGE PASTORALNE POTREBE


1. Radno vrijeme župnog ureda bit će svaki tjedan naznačeno u listiću, a uvijek možete i kontaktirati na broj 091 933 5950.


2. Nove brojeve župnog listića moći ćete preuzeti u crkvi od petka navečer ili skinuti sa mrežnih stranica Općine Sveta Marija.


3. Kroz vrijeme adventa, svaki dan u 20 sati na Facebook stranici Župa Uznesenja BDM, Sveta Marija moći ćete sudjelovati u 15-minutnoj molitvi „Adventski poticaji”. Vjernike koji koriste Facebook molim da omoguće onima koji nemaju Facebook da budemo i na ovaj način ujedinjeni u molitvi i u pripravi za Božić kroz ovo razdoblje.


5. U sakristiji možete nabaviti kalendare za iduću godinu.


6. Do kraja godine možete nagraditi zvonare u Svetoj Mariji i Donjem Mihaljevcu te orguljaša Dominika za njihovu cjelogodišnju službu.


7. Radno vrijeme župnog ureda u ovome tjednu: ponedjeljak od 8:00 do 10:00 i od 15:00 do 16:30, četvrtak od 8:00 do 10:00  i u petak od 17:30 do 18:30.


 


ikona
Župni listić br. 15   
divider
NATRAG
banner1 banner1 banner2 banner3 banner4 banner5 banner6

Oglasna ploča


Prodaje se kuća sa vrtom u Donjem Mihaljevcu
19. tra '24.

Prodaje se kuća sa dvorištem
1. lis '23.

Prodaje se zemljište, voćnjak 813 m2 sa ...
25. tra '23.

Anketa

Anketa:
Koliko često posjećujete ovu stranicu?
  Redovito

  Često

  Rijetko

upis