Novosti

banner7 banner7 banner8 banner9 banner10 banner10 banner11 banner12 banner13 banner14 banner14 banner15 banner16 banner16 banner19 banner17 banner18 banner18 banner20 banner21 banner22 banner23 banner23 banner24 banner25 banner26 banner27 banner28 banner28 banner28 banner28 banner29 banner29
Mala slobodna knjižnica Općine Sveta Marija - Općina Sveta Marija

Mala slobodna knjižnica Općine Sveta Marija15.10.2021.


Uoči Mjeseca hrvatske knjige, Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, u suradnji s Općinom Sveta Marija u četvrtak 14.listopada 2021. otvorila je njihovu prvu Malu slobodnu knjižnicu.


Knjižnica je postavljena u parku pokraj paviljona na Trgu Bana Jelačića u naselju Sveta Marija, a svečanom otvorenju je prisustvovala ravnateljica KIČ Prelog Maja Lesinger, ravnateljica Osnovne škole Sveta Marija Andrea Ermakora, te načelnica Općine Đurđica Slamek, koja je i sama donirala knjige za potrebe projekta. Ovo je prva takva kućica za knjige u Općini, a osim što je u pitanju projekt kojim se nastoji doprijeti do šire zajednice, posebnost mu je što će se o fondu i kućici brinuti lokalna osnovnoškolka i velika ljubiteljica čitanja, Dora Hunjadi.


Simboličnim odvezivanjem vrpce, njezina čuvarica Dora, otvorila je Malu slobodnu knjižnicu za sve žitelje Općine, te je prisutne oduševila pričom o Djevojci koja je voljela čitati - koju je napisala posebno za ovu priliku.


Osim što se ovom akcijom, knjiga stvarno može približiti mnogim čitateljima, s druge strane radi se i na odgovornosti koju zajednica mora pokazati prema nečemu što redovito mogu koristiti i dijeliti s drugima. Treba naglasiti da je lokalna zajednica prepoznala važnost poticanja čitanja te odlučila dati svoj doprinos u obilježavanju i promicanju Godine čitanja 2021.


Mala slobodna knjižnica iz Sv. Marije već je postala dio šire zajednice te je se može pronaći na karti Malih slobodnih knjižnica Hrvatske na poveznici https://padlet.com/knjiznicaprelog/97p5v8c1m4vq2jnj?fbclid=IwAR1jzeCVydPRLPn9DP-NyD49-PpH_6eVpjmxGYisWzkdOyIsUlNDx2YEmhE


Njezina priča je zapisana i u katalogu kućica istoimene mreže, kao primjer dobre prakse i zanimljive suradnje naizgled nepovezanih sudionika.


U kućici će biti knjiga za svaki uzrast, ali i za ljude različitih čitateljskih interesa. Ono što je naravno najbolje, mogu se posuditi u bilo koje doba dana i noći, ne treba platiti nikakvu članarinu i ne treba ostaviti svoju knjigu ako to ne želite. U svemu ovome samo je važno da se promiče ljubav prema knjizi i čitanju, te osjećaj zajedništva u kvartu ili naselju. Pozivaju se žitelji na slobodno korištenje ali i čuvanje kućice s knjigama.


UPUTE ZA UPOTREBU MALE SLOBODNE KNJIŽNICE - KUĆICE ZA KNJIGE


1.                  Uzmi koliko god knjiga želiš


2.                  Ne moraš ih vratiti


3.                  Nadopuni kućicu knjigama, ako želiš


4.                  Čuvaj kućicu i njen sadržaj


5.                  ČITAJ!


 


OZNAKE ZA KORIŠTENJE U OBJAVAMA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA


#Godinačitanja #Godinačitanja2021 #Godinacitanja2021 #MaleslobodneknjižniceHrvatske #kućicezaknjige #čitanje #OpćinaSvetaMarija #KIČPrelog


 


 • NATRAG
  banner1 banner1 banner2 banner3 banner4 banner5 banner6

  Oglasna ploča


  Prodaje se kuća sa vrtom u Donjem Mihaljevcu
  19. tra '24.

  Prodaje se kuća sa dvorištem
  1. lis '23.

  Prodaje se zemljište, voćnjak 813 m2 sa ...
  25. tra '23.

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često posjećujete ovu stranicu?
    Redovito

    Često

    Rijetko

  upis