Novosti

banner7 banner7 banner8 banner9 banner10 banner10 banner11 banner12 banner13 banner14 banner14 banner15 banner16 banner16 banner19 banner17 banner18 banner18 banner20 banner21 banner22 banner23 banner23 banner24 banner25 banner26 banner27 banner28 banner28 banner28 banner28 banner29 banner29
DONJI MIHALJEVEC - Službeno je otvoren Obiteljski dom za starije i nemoćne "Ksenija" - Općina Sveta Marija

DONJI MIHALJEVEC - Službeno je otvoren Obiteljski dom za starije i nemoćne "Ksenija"27.11.2021.


U petak, 26. studenoga 2021. godine, svečano je otvoren Obiteljski dom za starije i nemoćne „Ksenija“ u Donjem Mihaljevcu, prvi takav dom na području Općine Sveta Marija. Uz prigodan govor i molitvu, dom je blagoslovio župnik Svete Marije Mirko Pilaj, a otvorenju su, uz vlasnicu Kseniju Bartolić Ban, prisustvovali i članovi njezine obitelji, prijatelji, te načelnica Svete Marije Đurđica Slamek.


– Jako sam uzbuđena i još ne mogu vjerovati da mi se ostvario ovaj san kojeg sam zapravo već duže željela, a sada, nakon godinu i pol rada i truda, uspjeh je tu – rekla nam je vlasnica Ksenija Bartolić Ban.

– Dana 12. studenoga 2021. godine sam dobila rješenje Međimurske županije za otvaranje i 13. studenoga sam već mogla nekoga smjestiti, ali sam prvo htjela službeno otvorenje i posvetu svećenika, da sve bude kako treba – dodala je.


Rekla je i kako dom ima kapacitet za 10 osoba, 7 pokretnih i tri nepokretne. Svi korisnici neće moći doći odmah, jer neki su na rehabilitaciji u Varaždinskim toplicama, ali postoji velik interes i dom će brzo biti popunjen.


Ksenija Bartolić Ban


Čestite i prigodne poklone Kseniji Bartolić Ban uputili su i župnik Mirko Pilaj te načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek, koja je posebno pohvalila prostranost soba i uređenje doma.


Ksenija je naime poštovala europske standarde te je u sobama ostavila i dovoljno prostora u sobama kako bi korisnici mogli donijeti svoje osobne stvari od doma, kao što su stolci, svijetiljke i sl. Napominje kako će iduće godine, u sklopu kuće, složiti i apartman s posebnim ulazom, koji će moći koristiti ili bračni par, ili dvije sestre i sl., a koji će te osobe također moći opremiti prema svom izboru, po želji donijeti i svoj namještaj, pofarbati vrata i sl.


Na otvorenje je došla i Emilija Hajdinjak, majka od Ksenije Bartolić Ban, koja živi i radi u Mariboru i koja je također bila velika podrška svojoj kćeri te joj puno pomogla u građevinskim radovima i unutarnjem uređenju, s obzirom na to da radi u građevinskoj tvrtki kao nadzorni inženjer.

– Jako, jako sam ponosna na svoju kćer! – izjavila je, a tu smo susreli i njezine unuke, odnosno kćeri Ksenije Bartolić Ban, koje su također pomogle majci u ostvarenju njezinog životnog sna, a u budućnosti će joj biti pomoć i u radu samog doma.Ksenijine kćeri Nikolina i Barbara te majka Emilija


Kći Nikolina (21) studira sestrinstvo, a Barbara (18) će završiti i tečaj za njegovateljicu. Nikolinin dečko David (28) radi u Sloveniji u hitnoj službi i također će po potrebi pomagati.


– Naša mama se jako trudila, svi smo pomagali i jako nam je drago što je ostvarila svoj san – rekle su kćeri.


Kseniji je u planu i uređenje parka s visokim gredicama i drvećem u dvorištu s desne strane kuće, koje također pripada vlasnici, a ispred doma već je zasađeno razno bilje, dok je s lijeve strane u izradi šetnica od lavande, jer zna koliko je važno da stariji ljudi imaju lijepi prostor za šetnju i boravak na otvorenom.


Više o Kseniji Bartolić Ban pročitajte ovdje, a pogledajte i fotogaleriju s otvorenja.


 • NATRAG
  banner1 banner1 banner2 banner3 banner4 banner5 banner6

  Oglasna ploča


  Prodaje se kuća sa vrtom u Donjem Mihaljevcu
  19. tra '24.

  Prodaje se kuća sa dvorištem
  1. lis '23.

  Prodaje se zemljište, voćnjak 813 m2 sa ...
  25. tra '23.

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često posjećujete ovu stranicu?
    Redovito

    Često

    Rijetko

  upis