Novosti

banner7 banner7 banner8 banner9 banner10 banner10 banner11 banner12 banner13 banner14 banner14 banner15 banner16 banner16 banner19 banner17 banner18 banner18 banner20 banner21 banner22 banner23 banner23 banner24 banner25 banner26 banner27 banner28 banner28 banner28 banner28 banner28 banner29 banner29
MEĐUNARODNO NATJECANJE SA ZAPREŽNIM ŠPRICAMA - Najbolji muška ekipa DVD-a Draškovec i ženska ekipa DVD-a Sveta Marija! - Općina Sveta Marija

MEĐUNARODNO NATJECANJE SA ZAPREŽNIM ŠPRICAMA - Najbolji muška ekipa DVD-a Draškovec i ženska ekipa DVD-a Sveta Marija!18.8.2023.


U nedjelju, 18. kolovoza 2023. godine u centru Svete Marije održano je 27. „Međunarodno natjecanje sa zaprežnim špricama“, okupivši rekordan broj od više od 30 vatrogasnih ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske te velik broj posjetitelja.


Natjecanje, koje već tradicionalno organizira DVD Sveta Marija, se održalo pod pokroviteljstvom Hrvatske vatrogasne zajednice i Općine Sveta Marija, a započelo je dočekom ekipa uz postrojavanje i glazbu Puhačkog orkestra Donja Dubrava.


Natjecanje je svečano otvorio načelnik Sektora za vatrogastvo Hrvatske vatrogasne zajednice Mario Starčević, koji je čestitao DV-u Sveta Marija na odličnoj organizaciji, kao i svim vatrogascima koji sudjeluju u natjecanju. Otvorenju su prisustvovali i predsjednik Vatrogasne zajednice MŽ Mario Medved, predsjednik DVD-a Sveta Marija i VZ Općine Sveta Marija Ivan Pavlic, dopredsjednica DVD-a Sveta Marija Gabriela Jakupek Tokar, zapovjednik DVD-a Sveta Marija Anđelko Gašparić te mnogi drugi.


– Ovo je i natjecanje, i vježba, i druženje… sve ono što veže vatrogasce, a u konačnici i spašavanje ljudskih života i imovine. Protekli dani bili su strašni, a vi ste se kao i uvijek uključili i uvijek ste spremni doći bilo kamo gdje je potrebna pomoć. U budućnosti vam želim da se što više družite, a što manje radite – rekla je načelnica Svete Marije Đurđica Slamek.


Uz postrojavanje svih ekipa, na otvorenju su predstavnici DVD-a Donji Kraljevec, prošlogodišnji pobjednici, predali prijelazni pehar organizatorima. Nakon uzbudljivog natjecanja, u kojem se od vatrogasaca očekivala i brzina i spretnost, najbolje je proglasila sudačka komisija na čelu s Jadrankom Sermek.


 


Prvo mjesto u muškoj kategoriji osvojila je ekipa DVD Draškovec 1, drugo mjesto DVD Donji Kraljevec 1, treće DVD Sveta Marija 1, a četvrto Veterani Vatrogasne zajednice MŽ. U ženskoj kategoriji, prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Sveta Marija, drugo DVD Gornji Vidovec, treće slovenski DVD Benedikt i četvrto mađarski DVD Murakeresztúr.


Mađarski DVD Murakeresztúr osvojio je priznanje i za najljepšu zaprežnu špricu. Članice DVD-a Gornji Vidovec primile su priznanje kao najstarije ženske sudionice, a članovi Vatrogasne zajednice MŽ kao najstarija ekipa. Najstariji sudionik natjecanja, koji je za to dobio pehar, bio je 91-godišnji Antun Gosarić, član DVD-a Donji Kraljevec.


Posebnu zahvalnicu primili su i pokrovitelji natjecanja, načelnica Đurđica Slamek kao predstavnica Općine Sveta Marija te Mario Starčević ispred Hrvatske vatrogasne zajednice, primivši vrijedan dar, uokvirenu Svetomarsku čipku zaprežne šprice.


Nakon proglašenja najboljih, organizirana je i zabava uz glazbu bendova O.S.D.S i TS-a Trešnja, koji su također primili zahvalnice, te lunapark i vrijednu tombolu.


 


 


 • NATRAG
  banner1 banner1 banner2 banner3 banner4 banner5 banner6

  Oglasna ploča


  Prodaje se kuća sa vrtom u Donjem Mihaljevcu
  19. tra '24.

  Prodaje se kuća sa dvorištem
  1. lis '23.

  Prodaje se zemljište, voćnjak 813 m2 sa ...
  25. tra '23.

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često posjećujete ovu stranicu?
    Redovito

    Često

    Rijetko

  upis