Umirovljenici Svete Marije pobjednici Ćevapčijade u Prelogu Matija Komorski osvojio let balonom! - Općina Sveta Marija

Novosti

Na 3. Ćevapčijadi Matice umirovljenika Međimurske županije, održanoj danas na Marini Prelog u Prelogu, oko 700 umirovljenika provelo je lijepo vrijeme u dobrom raspoloženju uz druženje, pripremu čevapa, glazbu Monaco banda i ples. Naravno, podijeljene su i nagrade najboljim ekipama.


Stručni žiri, kojeg su činili strukovni nastavnici Srednje škole Prelog: Vlado Bogomolec, Anica Naranđa i Robert Režek, imali su težak zadatak odrediti pobjednike. Uz kvalitetu pripremljenih čevapa, ocjenjivala se i prezentacija podružnice, urednost i izgled štanda. Nagrade, koje su osigurali Grad Prelog i Međimurska županija, najboljima su podijelili predsjednica MUMŽ Nada Lovrec, članovi žirija i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.


Najviše bodova dobila je Podružnica umirovljenika Sveta Marija, koji su tako postali pobjednici ovogodišnje Ćevapčijade. Tzv. kapetan kuharske ekipe bio je Matija Komorski, koji je bio glavni na pečenjari, tako je osvojio i poklon iznenađenja Grada Preloga – let balonom na ovogodišnjem „Festivalu balona na vrući zrak“, koju mu je uručio gradonačelnik Kolarek!
Drugo mjesto osvojila je Podružnica umirovljenika Novo Selo Rok, s kuharom Stjepanom Vukovićem na čelu i pomoćnicima Ivanom Gudlinom, Ljubicom Gudlin, Snježanom Mihalec, Jasenkom Horvat i Nadom Zadravec, a treće mjesto Podružnica umirovljenika Gornji Mihaljevec, gdje su glavne kuharice bile Sonja, Danica i Micika.


POBJEDNICI PORUČUJU: ZA DOBRE ČEVAPE TREBA PUNO LJUBAVI!


Smjesu za ćevape umirovljenika iz Svete Marije napravio je i začinio je već poznati kuhar svetomarskih umirovljenika Ivan Kranjec, a u pripremi ćevapa sudjelovali su i su i članovi Rudolf Posavec, Zdravko Sabol te predsjednik Podružnice umirovljenika Sveta Marija Antun Peter – Tonči, koji je rekao kako su prošle godine bili 2. na Ćevapčijadi, a sada su se još jače potrudili kako bi pobijedili.


– Tajna dobrih ćevapa je u ljubavi, ako ih ne radite punim srcem, neće biti tako dobri! – poručuje ekipa, ističući kako najveću zaslugu u pripremi čevapa imaju Ivan Kranjec kao kuhar te Matija Komorski na roštilju i njih se moralo slušati.


– Začini za čevape trebaju ići u umjerenim količinama, ničeg previše i ničeg premalo. Sol, papr i neke stvari koje nećemo otkriti, ali bitno je da su sastojci prirodni i uravnoteženi – rekao je Ivan Kranjec.


Bitan je bio i štand, koji je sadržavao simpatične detalje kao što su heljidna kaša i sezam u tikvi u obliku čevapa u somunu, rajčica – čovječuljak te lijepo aranžirano cvijeće, osvajao na prvu. Uredile su ga članice Štefica Gašparić i Marija Sabol. Dekor Štefice Gašparić pobijedio je i na „Balu umirovljenika“ u Nedelišću dvije godine zaredom.

Svi zajedno, postigli su pobjedu na još jednoj nezaboravnoj Ćevapčijadi na Marini Prelog! Čestitke svim sudionicima uputili su članovi žirija, Nada Lovrec i gradonačelnik Kolarek, a pobjednicima i svima koji su sudjelovali čestitamo i mi, ne samo na izvrsnim čevapima, već i na divnim štandovima i prefinim domaćim kolačima!








Natrag
scroll to top